H&M’s Weekday gaat Franse en Britse markt betreden

Het Zweedse Weekday heeft aangekondigd dat het aanstaande zomer haar eerste winkels gaat openen in Frankrijk en Groot-Brittannië. De Franse winkel van het zusje van H&M zal zijn gevestigd in de Parijse wijk Le Marais, en in Groot-Brittannië zal Weekday intrekken in een pand aan Regent Street.

”Zowel Groot-Brittannië als Frankrijk stonden altijd al in de Europese expansieplannen, omdat het twee echte modehoofdsteden zijn,” stelt Weekday’s Managing Director David Thörewik tegenover The Industry. “De kans om een winkel te openen op Regent Street is een hele bijzondere, omdat het één van ‘s werelds grootste winkelbestemmingen is.” Met de locatie die is gevonden in Parijs is Thörewik eveneens zeer tevreden, en hij omschrijft de wijk dan ook als “het epicentrum van moderne en jonge mode in Parijs”.

Weekday, dat voorheen onderdeel was van Fabric Scandinavien AB, is sinds 2010 compleet in handen van H&M. Het merk heeft op dit moment 27 winkels in zeven landen, waaronder Nederland, België, Zweden, Noorwegen en Duitsland.

Beeld: Weekday Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN