• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Guess breidt uit in Scandinavië

Guess breidt uit in Scandinavië

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Guess heeft zijn pijlen gericht op Scandinavië. Dit weekend opende het Amerikaanse merk de eerste winkel in Noorwegen. Het komende jaar wil het bedrijf tien extra winkels in Scandinavië realiseren.

“Scandinavië speelt een belangrijke rol in de algemene expansiestrategie van Guess,” aldus CEO Victor Herrero in een statement. “Met 27 miljoen inwoners en een van de hoogste BBP (Bruto Binnenlands Product, red.) in Europa, zal deze regio zeker een strategische markt voor ons zijn. Ik ben zeer zeker over deze nieuwe mogelijkheid in de retailontwikkeling van ons merk en ik ben erg enthousiast dat Guess haar eerst verschijning op CIFF (Kopenhagen Internationale Modebeurs), een van de voornaamste internationale beurzen in Europa zal maken. Dit is een cruciale kans voor ons om top inkopers en accounts in de regio te ontmoeten, hun behoeften te begrijpen en de Guess lifestyle aan te bieden.”

Guess opende hun eerste Noorse winkel in de Norwegian Outlet in Vestby. Het pand telt 220 vierkante meter en is ingericht volgens het nieuwe Guess Factory Store-concept. De winkel heeft een strak wit interieur met heldere lichten en er is gebruik gemaakt van contrasterende materialen om het een modern gevoel te geven.

Begin dit jaar maakte het bedrijf nog bekend 60 winkels te sluiten na een winstdaling van 72 procent. Het ging hier vooral om Amerikaanse locaties van Guess. Op dit moment heeft het merk 1080 winkels wereldwijd.

Beeld: Guess

Guess