• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Geen aanscherping winkelmaatregelen, Unizo roept op hygiëneregels strikt na te leven

Geen aanscherping winkelmaatregelen, Unizo roept op hygiëneregels strikt na te leven

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Belgische niet-essentiële winkels hoeven niet te worden gesloten. De situatie in de detailhandel blijft voorlopig zoals deze is, aldus het Overlegcomité op vrijdag. Even dreigde een aanscherping van de maatregelen binnen de retail als gevolg van oplopende besmettingscijfers, maar deze blijft uit. Het comité verwacht dat er vanaf mei versoepelingen mogelijk zijn.

Branchevereniging Unizo reageerde dit weekend voorzichtig optimistisch op het nieuws. “Het Overlegcomité heeft de koelbloedigheid bewaard waar we op gerekend hadden en dus geen ingrijpende maatregelen genomen waar er zich volgens de huidige coronacijfers weinig of geen problemen stellen,” zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo, in een persbericht.

Volgens Unizo moeten de hygiëneregels nu ‘scrupuleus’ worden nageleefd, ‘zodat de pauzeknop zo snel mogelijk weer kan worden uitgezet en er geen nieuwe meer wordt ingedrukt’, aldus Van Assche. “Een nieuwe lockdown zou catastrofaal zijn voor onze economie en samenleving. We kunnen ons dat echt niet meer veroorloven.”

Beeld: Aygin Kolaei voor FashionUnited

Coronavirus
Lockdown
UNIZO