• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • G-star start nieuw concept voor franchisers

G-star start nieuw concept voor franchisers

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Nederlandse jeansmerk G-star maakt het mogelijk voor franchisenemers om hun eigen voorraad te verkopen aan online klanten op G-star.com. 'Ship from store' heet het concept.

Wanneer een consument een bestelling plaatst op G-Star.com, wordt direct achter de schermen gekeken vanuit welke locatie deze order volledig kan worden geleverd. De winkel waaraan deze order wordt toegewezen, ontvangt vervolgens een notificatie en gaat direct aan de slag om de bestelling gereed te maken. De consument heeft vervolgens de keuze om de bestelling thuis te laten bezorgen of zelf af te halen in de desbetreffende G-Star winkel. Dat kan weer extra traffic naar de winkel genereren.

In een persbericht zegt het merk dat het concept de afgelopen maanden succesvol is getest en daarom de afgelopen maand is uitgerold naar alle deelnemende G-star winkels in Nederland.

Ambities voor Ship from store in het buitenland zijn er ook. Deze maand volgen Duitsland en Zweden en vervolgens de andere landen waarin het merk actief is. In de toekomst zullen ook multibrand partners van G-star kunnen deelnemen aan de service.

G-Star