Forever 21 verdwijnt medio juli uit België

Fast fashionketen Forever 21 zal binnenkort verdwijnen uit België. De winkel aan de Antwerpse Meir sluit half juli zijn deuren wegens ‘te hoge huurprijzen’. Met de honderd werknemers van de Antwerpse vestiging is een sociaal akkoord bereikt. Dat meldt de Antwerpse Gazette.

In januari zette Forever 21 al in op een sluiting van het filiaal, bericht de Antwerpse krant. Volgens de keten zijn de huurprijzen op de Meir veel te hoog. Het pand dat Forever 21 huurt heeft een winkeloppervlakte van 500 vierkante meter over drie verdiepingen. Er is nog wel nagedacht over een goedkoper pand, maar dat was niet haalbaar. Tot 2012 had Forever 21 nog een winkel in Brussel, maar deze werd verwoest door een zware brand en is daarna niet meer opgestart.

Naast de hoge huurprijzen speelt ook het e-commerce succes uit de Verenigde Staten een rol; in België doet de online verkoop het een stuk minder goed. Daar tegenover staat het succes van Forever 21 in Nederland; na de opening aan de Kalverstraat in Amsterdam ‘explodeerde de e-commerce juist’, zegt commercieel en administratief directeur van Forever 21 Europe Rob Cuijpers tegen Retailnews. Het succes van de Amsterdamse vestiging resulteerde in de opening van een tweede Nederlandse winkel in Rotterdam, die vorig jaar oktober werd geopend.

Wereldwijd heeft Forever 21 ongeveer 600 winkels.


 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN