• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Forever 21 gaat vijftig winkels openen in Europa

Forever 21 gaat vijftig winkels openen in Europa

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Forever 21 heeft zijn zinnen gezet op Europese marktdominantie. De retailer heeft plannen onthuld om de komende drie jaar vijftig nieuwe winkels te openen in grote steden in Frankrijk, Duitsland, Portugal, Italië, Polen, Tsjechië, Groot-Brittannië en Nederland.

De fast fashion retailer streeft er naar om winkels te openen tussen de 16.000 en 21.500 vierkante meter, op A1-locaties, meldt Retail Gazette. In november vorig jaar werd de eerste paal geslagen van het nieuwe, Europese distributiecentrum van Forever 21 in Bergen op Zoom, in Nederland. De Amerikaanse moderetailer is al sinds 2010 actief in Bergen op Zoom, maar de huidige locatie was te klein voor de grootse ambities van Forever 21 op de Europese markt.

Forever 21's global public relations manager Kirstin Strickler, zei vorig jaar al tegen FashionUnited dat er nog veel kansen zijn in Europa voor de modeketen. "Onze strategie is om zowel nieuwe markten aan te boren als het aantal winkels in onze huidige markten te vergroten. We voelen dat de Europese markt nog steeds barst van de groeipotentie en blijven dan ook uitbreiden in Europa."

Hoewel in het Groot-Brittannië nog niet van een leien dakje gaat - de verliezen liepen op tot 66,5 miljoen pond in het boekjaar 2013 - blijft het doel om een omzet te behalen van 8 miljard dollar in 2017 gewoon staan.

Forever 21