Faillissementsaanvraag voor Macintosh

De bewindvoerders van Macintosh hebben faillissement aangevraagd bij de rechtbank van Maastricht. Alle mogelijkheden worden samen met het bedrijf onderzocht, laten ze in een persbericht weten. Samen met de top van Macintosh zal er gekeken worden naar de verkoop van het bedrijf, als geheel of in delen.

Vorige week werd al bekend dat het moederbedrijf van Dolcis, Manfield en Invito uitstel van betaling had aangevraagd. Voor de ketens Dolcis, Invito, Pro Sport en Hoogenbosch Retail Group blijft deze ook van kracht. Volgens Macintosh is er geen uitstel van betaling aangevraagd voor Scapino en het Belgische Brabanto.

De winkels van het bedrijf blijven voorlopig geopend. Macintosh heeft 5.500 medewerkers in de Benelux, waarvan het overgrote deel in Nederland werkzaam is. Verdere aankondigingen worden gedaan ‘als daar aanleiding voor is’, zeggen de bewindvoerders.

De uitstel van betaling werd aangevraagd, nadat de huisbanken van Macintosh, ING en de Rabobank, geen geld meer beschikbaar stelden voor de inkoop van de nieuwe voorjaarscollecties. Ook wilden ze geen streep zetten door een groot deel van de schulden.

Lees ook: Tijdlijn – Na bijna twee eeuwen is het einde nabij voor Macintosh Retail Group

In beeld: Macintosh door de jaren heen

Macintosh wilde inzetten op pre-packregeling


 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN