• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Detailhandel boekt meer omzet in juni

Detailhandel boekt meer omzet in juni

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De omzet in de detailhandel is in juni met 1,7 procent gestegen. De verkopen namen met 1,8 procent toe, terwijl de prijzen nagenoeg gelijk bleven. Ook kledingwinkels behaalden meer omzet. Dat meldt CBS.

De stijgende omzet was mede te danken aan de koopdagsamenstelling. Zowel winkels in food- en nonfoodartikelen zagen de omzet groeien. De online verkoop groeide echter veel sneller.

De maand juni kende een woensdag en donderdag meer en een maandag en dinsdag minder ten opzichte van vorig jaar. Met correcties was de omzet nagenoeg gelijk met de omzet in juni in 2015.

Kledingwinkels zagen de omzet met 3,6 procent toenemen in vergelijking met dezelfde maand in 2015. In mei 2016 was de omzetstijging nog 4,7 procent. De totale omzet van non-food winkels groeide echter met slechts 0,6 procent.

De online omzet groeide sterk met 19 procent. De omzet van winkels waarbij online verkoop een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 14 procent. De webwinkels die online verkoop als hoofdactiviteit hebben zagen de omzet met 23 procent stijgen.

Beeld: FashionUnited,CBS

CBS
Detailhandel