Decathlon stelt opening winkel in Roermond uit

Franse sportketen Decathlon stelt de komst naar Roermond uit, meldt krant De Limburger. In verband met bezwaren door tien bedrijven heeft Decathlon zich afwachtend opgesteld.

Twee jaar geleden kondigde Decathlon zijn komst naar de Limburgse stad aan. Verschillende bedrijven tekenden bezwaar aan bij de rechtbank, maar deze werden vorige week ongegrond verklaard. Nick van der Sanden, expansiemanager bij de sportketen, zegt tegen de Limburger dat deze uitspraak nog geen startsein is voor de opening. “We wachten eerst af totdat alle procedures helemaal afgerond zijn. De bezwaarmakers kunnen namelijk nog in hoger beroep gaan.” Daarnaast meldt van der Sanden ook dat Decathlon zich ‘absoluut zeker’ in Roermond gaat vestigen.

Decathlon is al meerdere jaren aanwezig in Nederland en heeft op dit moment elf vestigingen. Al eerder, bijvoorbeeld in 2014, werden de uitbreidingsplannen van het bedrijf bemoeilijkt. Dit keer door provincies en gemeenten die de wens van Decathlon om zich buiten de stadscentra te vestigen niet goedkeurden.

Beeld: Decathlon Facebook