Decathlon gaat Nederlandse e-commerce vanuit België regelen

Sportketen Decathlon wil slim gebruikmaken van de nieuwe Belgische nachtwerkregeling en is van plan om online bestellingen uit Nederland en België voortaan ‘s nachts vanuit het distributiecentrum in het Belgische Willebroek te laten bezorgen. Zo wil de sportretailer next day delivery invoeren in Nederland, meldt De Tijd.

Sinds kort mogen Belgische bedrijven hun werknemers ‘s nachts laten werken om online bestellingen te verwerken en te verzenden. Daardoor kan Decathlon orders uit Nederland binnenkort op de dag na de bestelling gaan afleveren. Nu duurt dat twee dagen.

”Nu het regelgevende kader er is, willen we er bij Decathlon vol voor gaan,” zegt Herman van Beveren, CEO van Decathlon België, tegenover de Belgische krant. “Enerzijds weten we uit ervaring dat in het buitenland de garantie van ‘levering morgen’ de online verkoop stijgt. Anderszijds zijn er bij Decathlon voldoende werknemers die vrijwillig in de formule van nachtwerk willen stappen,” aldus Van Beveren.

Decathlon moet voor het nieuwe plan eerst nog wel een CAO afsluiten met het personeel. Volgens Van Beveren staat daarin onder andere dat nachtwerk alleen op vrijwillige basis zal gebeuren, zowel voor huidige als nieuwe personeelsleden. Ook is de sportketen van plan een toeslag van 30 procent aan te bieden voor het nachtwerk. Hierbij zou Decathlon echter nog wel eens op moeilijkheden kunnen stuiten. De retailer ligt namelijk al maanden in conflict met de vakbonden, onder meer over de lonen en de vakantieregeling.

Met de nieuwe bezorgregeling ziet Decathlon kansen om een nieuw magazijn te bouwen in het Belgische Willebroek. Hier is het bedrijf momenteel al aanwezig met een distributiecentrum van 35.000 vierkante meter. De nieuwe regeling zou honderd extra banen opleveren.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN