• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Crocs gaat 160 winkels sluiten

Crocs gaat 160 winkels sluiten

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het kleurrijke schoenenmerk Crocs gaat 160 winkels sluiten om kosten te besparen na tegenvallende cijfers in het afgelopen fiscale jaar.

Crocs noteerde in FY16 een verkoopdaling van 4,7 procent. De omzet daalde hierdoor naar 990 miljoen euro. Voor het merk is dit het tweede jaar dat de verkoop vermindert. Daarbij telde het bedrijf vorig jaar een verlies van 30 miljoen.

In een statement over het komende jaar maakte het bedrijf al bekend kosten te willen besparen om de efficiëntie van de productie en operationele processen te waarborgen. Onderdeel van die besparingen is de sluiting van een hoeveelheid winkels. De exacte locaties van de winkels moeten nog bekend gemaakt worden.

In 2018 moeten 160 locaties van het schoenenmerk gesloten zijn, wat de winkels wereldwijd terugbrengt van 558 naar 400. In Nederland en België is het merk in Rotterdam, Amsterdam, Maastricht, Brugge en Brussel te vinden.

“Als we vooruit kijken, ben ik positief dat deze acties de weg vrij maken voor groei en een verbetering van de aandelen,” zegt Gregg Ribatt, CEO van het merk in een statement.

Lees ook: Crocs ziet verkoop met 4,7 procent dalen in FY16

Beeld: Crocs Facebook

Crocs