De nachtelijke uren die gedraaid moeten worden in de e-commerce zijn al langer een struikelpunt in de Belgische economie, maar nu lijkt een stap voorwaarts te zijn gezet. Afgelopen vrijdag maakte de regering Michel bekend een lastenverlaging voor de e-commerce uit te breiden naar meer uren per nacht. Belangenorganisatie Comeos reageert verheugd.

“Met de nieuwe maatregel wordt een deel van onze loonkostenhandicap ten opzichte van het buitenland weggewerkt,” aldus Dominique Michel, CEO van Comeos in een persbericht. “We zijn hier al langer vragende partij voor. Uit onderzoek blijkt immers dat 40 procent van de Belgische consumenten hun online bestellingen ‘savonds na de werkuren plaatsen. Met deze nieuwe maatregel van de regering Michel wordt het voor de Belgische handelaars makkelijker gemaakt om zich aan te passen aan de noden van de klant,” aldus Michel. “Het is een positief signaal om bedrijven aan te moedigen om hun e-commerce activiteiten hier in ons land volop te ontwikkelen.”

Op dit moment geldt de lastenverlaging voor nachtwerk alleen voor arbeid tussen middernacht en 5 uur ‘s ochtends. Binnenkort valt hier ook het werk tussen acht uur ‘s avonds en middernacht onder. Op deze manier moet België beter kunnen concurreren met buurlanden waar nachtarbeid een stuk goedkoper is.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN