• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Claudie Pierlot in de Bijenkorf is geopend

Claudie Pierlot in de Bijenkorf is geopend

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Eindelijk is het zover: de shop-in-shop van Claudie Pierlot in de Bijenkorf heeft zijn deuren geopend. Het verkooppunt heeft een winkeloppervlakte van 50 vierkante meter. Dat heeft een woordvoerder van de Bijenkorf aan FashionUnited bevestigd. Het label is ook beschikbaar in de webwinkel van de Bijenkorf.

Claudie Pierlot is het derde merk van het Franse SMCP concern. Het moederbedrijf achter de labels Sandro en Maje, die al verkrijgbaar zijn in de Bijenkorf. De Bijenkorf in Amsterdam wordt momenteel verbouwd, waarbij de damesafdeling op de tweede verdieping twee keer zo groot wordt, vertelt de CEO eerder dit jaar. De damesafdeling krijgt een oppervlakte van meer dan 1.000 vierkante meter. Naast Claudie Pierlot komen er ook nieuwe merken als Céline, Balenciaga, Chloé, Alexander McQueen en Gucci.

Een woordvoerder van SMCP liet eerder aan FashionUnited weten dat het concern het derde merk van de groep verder wil uitrollen in ons land. Dat betekent meer shop-in-shops en ook eigen winkels. Op welke termijn precies wil het bedrijf niet zeggen.

Claudie Pierlot, de winkels zijn herkenbaar aan de donderblauwe pui, is met 163 verkooppunten in 16 landen nog een kleintje vergeleken bij de andere twee. Sandro heeft 503 verkooppunten in 31 landen en Maje 414 verkooppunten in 32 landen. Het moederbedrijf SCMP werd in april van dit jaar overgenomen door het Chinese Shandong Ruyi.

Beeld: Claudie Pierlot

Claudie Pierlot