• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Brussel opent vaccinatiepunten in grote winkelketens

Brussel opent vaccinatiepunten in grote winkelketens

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Gedurende de hele maand september is het mogelijk je in Brussel te laten vaccineren tegen Covid-19 in een winkel van Primark, Action, Ikea of Carrefour. Dat melden verschillende Belgische media, waaronder De Morgen.

De vaccinatiegraad in Brussel moet omhoog, vindt de gewestelijke overheid. Waar deze in België gemiddeld 88 procent is, is deze in Brussel 60 procent. In wijken als Molenbeek en Anderlecht is maar de helft van de volwassenen volledig gevaccineerd. “Feit is dat verschillende bevolkingsgroepen niet of onvoldoende bereikt worden,” zo stelt Comeos in een persbericht. “Daar zit natuurlijk onze grote sterkte,” aldus Dominique Michel, CEO van Comeos, in het bericht. “Met onze winkels bereiken we de meeste mensen want iedereen gaat winkelen. Daarom dat we als grootste sectororganisatie niet aan de kant blijven zitten maar zelf actief gaan meewerken aan de vaccinatiecampagne.”

Vanaf maandag 30 augustus kunnen klanten zich bij de Actions in Molenbeek en Anderlecht, de Carrefours in Evere en Oudergem, de Ikea in Anderlecht en de Primark in Elsene laten vaccineren. Ze krijgen er dan een vaccin van Johnson & Johnson. Daarvan is één dosis voldoende om beschermd te zijn tegen het virus. Als de campagne een succes is, wordt deze mogelijk ook in andere steden georganiseerd.

Coronavirus
Primark