• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Bol.com start bouw nieuw distributiecentrum in Waalwijk

Bol.com start bouw nieuw distributiecentrum in Waalwijk

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Webwinkel Bol.com is begonnen met de bouw van een eigen fulfillment center in Waalwijk. Het gebouw, dat een grondoppervlakte van 50.000 vierkante meter zal hebben, wordt naar verwachting opgeleverd in de tweede helft van 2017.

”Om onze klanten en partners iedere dag de beste winkel te kunnen bieden, is continue groei en innovatie belangrijk,” stelt Bol.com-directeur Daniel Ropers. “Een eigen fulfillment center met voldoende ruimte om verder te groeien, zorgt ervoor dat we ons assortiment en diensten zoals ‘Vandaag Ophalen’ en ‘Logistiek via Bol.com’ kunnen blijven uitbreiden.” Verder stelt Ropers dat de faciliteit het bedrijf ook de kans geeft sneller te leveren.

De komst van het nieuwe distributiecentrum is ook goed nieuws voor de inwoners van Waalwijk omdat het werkgelegenheid creëert. Hoeveel personeelsleden Bol.com precies zoekt, heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt. Ronald Bakker, wethouder Sociale en Economische Zaken van Waalwijk zegt het volgende over de komst van het centrum: “Brabant, en in dit geval Waalwijk, blijken hotspots te zijn voor snel groeiende ondernemingen op het gebied van internetverkopen en fijnmazige distributie. Goed dat het nieuwe center ook leidt tot krachtige samenwerking tussen Bol.com, Docdata en de overheid om regionale werkzoekenden aan een baan te helpen.”

Het huidige distributiecentrum van Bol.com bevindt zich tevens in Waalwijk. Dit centrum heeft een grondoppervlakte van 32.000 vierkante meter.

Bol.com
E-commerce