• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Belgische handel wil ruimte en parkings beschikbaar stellen voor sneltesten’

‘Belgische handel wil ruimte en parkings beschikbaar stellen voor sneltesten’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

“We hebben veel ruimte en veel parkings die we ter beschikking willen stellen voor testing,” aldus Dominique Michel, de CEO van brancheorganisatie Comeos in een persbericht. De Belgische federatie vertegenwoordigd meer dan 400.000 mensen die in de handel werken. De organisatie wil actief meewerken aan de bestrijding van het coronavirus, aldus het bericht.

Comeos hoopt door de bijdrage het mogelijk te maken dat de testingcapaciteit opgeschaald kan worden. “In al onze winkels komen elke dag miljoenen mensen over de vloer. Wij zijn dé plek waar iedereen langskomt. We willen, waar het mogelijk is, een deel van onze infrastructuur en onze parkings aan de overheid aanbieden om maximale testcapaciteit te kunnen voorzien voor de gezondheidswerkers. We zullen er alles aan doen wat we kunnen om het virus klein te krijgen,” aldus Michel.

De afgelopen tijd stijgt het aantal besmettingen in België snel. De handel vreest dat een lockdown wordt afgekondigd.

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

Comeos
Coronavirus