• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Arket opent derde Londense winkel

Arket opent derde Londense winkel

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Zweedse Arket heeft aangekondigd een derde winkel in Londen te gaan openen. Sinds de lancering in augustus gaat het vlot met de expansie van de nieuwste keten van de H&M Group.

De eerste Arket-winkel opende afgelopen 25 augustus haar deuren in de Londense winkelstraat Regent Street. Na de opening van de tweede Londense winkel in Long Acre, wederom in het centrum van de stad, heeft de H&M Group te kennen gegeven dat er nog een winkel in de Britse hoofdstad wordt geopend. De derde winkel zal zich naar verluid vestigen in het overdekte winkelgebied Westfield Stratford City.

Sinds de lancering van de keten heeft de retailer in totaal al vijf winkels geopend. De eerstvolgende steden die op de expansiekalender staan naast Londen zijn Amsterdam (Koningsplein) en Stockholm (Biblioteksgatan). Of die laatstgenoemde op tijd opent is nog de vraag, aangezien er in de winkelstraat Biblioteksgatan een grote brand heeft plaatsgevonden.

De Amsterdamse Arket-winkel zal naar verwachting in de lente van 2018 openen en zal zich vestigen in het voormalig Scheltema-pand aan het Koningsplein. De mannen-, vrouwen-, en kindercollecties worden over drie verdiepingen verdeeld. Op de begane grond komt een eetcafé waar Scandinavische gerechten worden geserveerd.

Arket is het ‘premium’ merk van de H&M Group. “De overkoepelende koers en focus is kwaliteit in simpele, tijdloze en functionele designs.” In het Zweeds betekent Arket zoiets als lakens van papier.

Beeld: Arket Londen

Arket
H&M Group