Alles in de Belgische webshop van H&M voor 12,99

Het lijkt te mooi om waar te zijn: een nieuwe winterjas, een paar schoenen of een blouse kopen voor maar 12,99 euro per item. Door een technische fout in de Belgische webshop van H&M werd dat scenario gisteren heel even werkelijkheid.

Het Laatste Nieuws (HLN) bericht dat zowel goedkopere als duurdere kledingstukken tijdelijk 12,99 kostten in de H&M webshop. Een woordvoerster van het bedrijf vertelde aan HLN dat het ging om een storing, en dat het niet zeker was of klanten die een bestelling hadden geplaatst tijdens de storing ook een lagere prijs voor hun aankopen mochten betalen. Kort nadat HLN H&M had gebeld, waren de originele prijzen op de website weer zichtbaar.

Simon November, werkzaam bij het bedrijf Test Aankoop dat consumenten adviseert, zegt het volgende over de situatie: “Zodra een verkoper een product te koop aanbiedt met de prijs naar behoren aangegeven, is er sprake van een juridisch geldig aanbod.” Maar er is een uitzondering op die regel. November: “Klanten konden er wel van uitgaan dat in dit geval wel sprake was van een duidelijke vergissing van H&M. De aangegeven prijs is in zo'n geval dan ook niet heilig.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN