• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Alexander McQueen opent eerste winkel in Parijs

Alexander McQueen opent eerste winkel in Parijs

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Britse modemerk Alexander McQueen opent vandaag voor het eerst een flagshipstore in Parijs. Het modehuis neemt al veertien jaar deel aan de coutureshows in de Franse hoofdstad maar een representatieve winkel was er nog niet. Het merk haalt de schade in door van deze boetiek haar grootste ter wereld te maken. Dat meldt Women’s Wear Daily.

De winkel, die tijdens Paris Fashion Week opent, omvat ruim 1700 vierkante meter en bevindt zich op de zeer gewilde Rue St Honoré. Het hele ready-to-wear assortiment voor dames en heren is er verkrijgbaar, alsmede accessoires zoals limited-edition tassen die alleen voor de retail gemaakt zijn.

”Het werd eens tijd,” zei CEO Jonathan Akeroyd in een interview met WWD. “Nu is het juiste moment omdat Europa momenteel aantrekt. Parijs is echt een belangrijke modestad voor ons.”

McQueen, onderdeel van luxeconcern Kering, wil zijn retailactiviteiten gaan uitbreiden en wil in de nabije toekomst een verhouding van 50 procent retail, 50 procent groothandel passeren. Het merk telt momenteel 42 eigen Alexander McQueen en McQ winkels, waaronder onafhankelijke boetieks, shop-in-shops en outlets. Volgens Akeroyd komen er zo’n vijf tot tien locaties per jaar bij.

In Frankrijk telt het merk 16 verkooppunten, waaronder shop-in-shops in Galeries Lafayette en Printemps. Het land is een van de top tien landen voor het merk. Akeroyd weigert de omzetprognose voor de nieuwe winkel prijs te geven, maar volgens bronnen van WWD zou de boetiek een jaaromzet van 9 miljoen euro kunnen genereren.

Alexander McQueen