• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Adidas gaat tweede speedfactory openen in Atlanta

Adidas gaat tweede speedfactory openen in Atlanta

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Adidas heeft de opening van de tweede robotic shoe factory aangekondigd. De nieuwe fabriek zal in 2017 geopend worden. Dankzij de nieuwe locatie zal het sportmerk minder afhankelijk zijn van de Aziatische industrie als het aankomt op de productie van sportschoenen.

De Speedfactory wordt de tweede geautomatiseerde productielocatie van Adidas. Er wordt gewerkt met ‘intelligente robottechnologie’. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit in de uitvoering en de schoen van een uniek ontwerp voorzien.De eerste is gevestigd in Ansbach (Duitsland) en biedt 160 arbeidsplaatsen.

Het idee om alleen robots te gebruiken bij de productie van sneakers heeft het sportmerk de productie van costum shoes versterken, om zo de productiviteit verhogen en een grotere collectie met meer designs, materialen en kleuren te produceren. De nieuwe tweede speedfactory zal straks meer dan 50.000 paar schoenen kunnen produceren in 2017, evenals een half miljoen medium term pairs.

Speedfactory combineert het ontwerpen en ontwikkelen van sportartikelen met een geautomatiseerd, gedecentraliseerd en flexibel productieproces. Deze flexibiliteit opent deuren voor ons om dichterbij de markt en de klant te komen,” zei CEO Herbert Hainer eerder in een reactie.

In de fabriek in Ansbach werkt het sportmerk samen met Manz AG, die machines ontwikkelt voor fabrieken. Dieter Manz, CEO van Manz AG, zei in een eerder persbericht: “Het automatiseren van de productie en het betrekken van de consument bij het ontwerpen van het eindproduct creëert een volledig nieuw en innovatief bedrijfsmodel.” In 2020 hoopt Adidas speedfactories te opereren in Duitsland en de Verenigde Staten, waarna de rest van de wereld uiteindelijk moet gaan volgen.

Beeld: Adidas

Adidas