Zien: Gant lanceert machinewasbare formele kledinglijn

Gant AB, het van oorsprong Zweeds-Amerikaanse mode- en lifestylemerk, introduceert een kledinglijn die thuis in de machine kan worden gewassen. Dit kondigt Gant aan in een persbericht. Volgens de retailer bespaart dit niet alleen tijd maar draagt het ook bij aan een duurzame wereld.

Pakken en blazers moeten over het algemeen altijd professioneel worden gereinigd. Dit is niet noodzakelijk voor de premium kledinglijn van Gant bestaande uit blazers en pakken voor dames en heren. Gant schrijft in het persbericht dat de collectie speciaal is ontwikkeld voor de consument met een druk leven ‘waarvoor het een hele uitdaging kan zijn om kleding netjes te houden'. “Duurzaamheid en tijdsbesparing waren de redenen om deze lijn te ontwikkelen,” vertelt Gants creatief directeur Matthew Wood in het persbericht. “De kleding kan thuis worden gewassen en hoeft niet meer naar de stomerij. Dat is duurzaam, zowel voor het milieu als voor de economie”, aldus Wood.

Zien: Gant lanceert machinewasbare formele kledinglijn

Gant heeft voor de collectie de kledingconstructie en de materialen zo aangepast dat de vorm en de stof na een wasbeurt thuis niet beschadigt. Wood in het bericht: “De stoffen met wolmix, de speciale tussenvoeringen en de naden op speciale plekken zorgen ervoor dat de kledingstukken na het wassen hun vorm en uitstraling behouden.”

Zien: Gant lanceert machinewasbare formele kledinglijn

De retailer adviseert wel om op een lage temperatuur te wassen en na het wassen het kledingstuk direct aan een hanger te laten drogen.

Zien: Gant lanceert machinewasbare formele kledinglijn Zien: Gant lanceert machinewasbare formele kledinglijn

De machinewasbare kledinglijn is vanaf september 2018 verkrijgbaar in winkels en online. De prijzen variëren tussen 179 euro en 399 euro.

Beeld: Gant

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN