Inditex heeft zijn retailformule Zara deze week in Noorwegen gelanceerd. Het eerste filiaal van de Spaanse modeketen ligt middenin het winkelcentrum van Oslo en beslaat meer dan 2000 vierkante meter. Inditex was reeds met Massimo Dutti in Noorwegen actief, beide winkels zijn recentelijk verbouwd. In totaal heeft Inditex 21 winkels in Skandinavië. Skandinavië is een belangrijke expansieregio voor de groep. In Zweden, het thuisland van de concurrerende keten Hennes & Mauritz, heeft Inditex de meeste winkels, namelijk acht in totaal.

Tegelijkertijd met dit nieuws heeft Inditex aangekondigd dat het op korte termijn meer winkels in Skandinavië zal openen. Het concern heeft voor dit jaar een expansieprogramma geformuleerd dat voorziet in 410 tot 490 winkelopeningen wereldwijd. Tussen 130 en 140 nieuwe filialen zullen tot de Zara-keten gaan behoren. Behalve met het populaire Zara en het iets duurdere Massimo Dutti is Inditex internationaal ook actief met modeformules als Bershka en Pull and Bear.

Vorige week werd bekend dat Inditex 100 miljoen euro gaat investeren in een nieuw distributiecentrum in Barcelona. Het centrum zou onderdeel uitmaken van de uitbreiding die de groep voor 2007 heeft gepland en ruim 80.000 vierkante meter vloeroppervlak beslaan. Het hoofdkantoor en het grootste deel van de productie- en ditributiefaciliteiten van Inditex zijn gevestigd in het dorp La Coruña, in het noordwesten van het land.

Met de lancering van Zara in Noorwegen is die modeketen nu in 63 landen vertegenwoordigd met 925 winkels. De meerderheid daarvan bevindt zich in Europa waar Zara 715 winkels heeft. Volgens merkconsultant Interbrand behoort Zara tot de beste honderd merken ter wereld. De merkwaarde van de keten steeg dit jaar met 14 procent naar $4,235 miljoen. Ondertussen is Inditex ook in Frankrijk flink aan het uitbreiden. Daar nam het Spaanse concern in juli van dit jaar 15 retaillocaties over van de Franse Omnium Groep.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN