Inditex SA, de Spaanse eigenaar van Zara, heeft zijn succesvolle winkelketen in twee nieuwe landen geïntroduceerd. Ook Slovenïe en Zweden beschikken nu over Zara-stores: in Ljubljana en Stockholm. Eerder dit jaar vestigde het snelgroeiende bedrijf zich al in Rusland en Maleisië.

 

Vooral de opening van de winkel in Stockholm kan als een gedurfde stap worden gezien. Zweden is namelijk de thuisbasis van Zara's grootste concurrent: Hennis en Mauritz. Toch vertelde Directeur Jose Maria Castellano aan het Zweedse dagblad Dagens Industri, juist in dat land dit jaar 335 nieuwe zaken te willen openen. Daarmee zet het bedrijf goed door: het is op dit moment namelijk al eigenaar van zeven winkelketens, goed voor 1729 winkels in 47 landen.

Deze week werd verder bekend dat Juan Carlos Rodriguez Cebrian, de directeur van het bedrijf, een deel van zijn aandelen heeft verkocht. Over de koper of de reden voor deze verkoop is niets bekend. Wel werd duidelijk dat het ging om 513.270 aandelen, ter waarde van 11,6 miljoen euro. Deze hoeveelheid staat voor minder dan 0,1 procent van het totale aantal bestaande aandelen Inditex.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN