Het - nog relatief nieuwe - interieurconcept van moderetailer Zara breidt snel uit. In augustus van dit jaar werd de formule in thuisland Spanje geïntroduceerd en deze week heeft het bedrijf al het offensief ingezet om ook Noordwest Europa ermee te gaan veroveren. Moederbedrijf Inditex heeft namelijk het eerste Britse filiaal geopend waarin ook de interieurafdeling is opgenomen.

 

De nieuwe zaak, die ruim 2000 m2 beslaat, ligt recht tegenover het bekende Londense Harrods-warenhuis en is de achtste Zara in die stad. Sinds de lancering van het concept ruim vier maanden geleden, zijn al 20 interieurwinkels geopend in Spanje en Portugal. Daar is het concept een doorslaand succes dat alle verwachtingen van het bedrijf ruimschoots overstegen heeft. "Voorraad is er niet aan te slepen." Alleen al in de maand december zullen nieuwe winkels volgen in de Spaanse steden Sevilla en Valencia, in het Portugese Oporto en ook in de Griekse hoofdstad Athene.

Eva Cardenas, directeur van Zara Home, zei dat de lancering van het concept in Londen een belangrijke stap is voor het bedrijf. "De interieurmarkt in Groot Brittannië is een lastige markt, maar we zijn erg blij dat we hier nu de eerste stappen kunnen zetten." Afhankelijk van het succes van de introductie zal worden bepaald wanneer Zara ook in de UK zelfstandige interieurzaken gaat openen. Vooralsnog wordt het Zara Home-concept eerst opgenomen in een aantal bestaande kledingwinkels van de keten. Ook zal het nog even duren voordat Zara Home de stap over de Grote Oceaan maakt. "Eerst moeten we vaste grond onder de voeten hebben in Europa. De oversteek naar de VS is nog ver weg."

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN