• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Zalando test retourophaalservice in Gent

Zalando test retourophaalservice in Gent

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Na Groot-Brittannië, Oostenrijk en Nederland wil online retailer Zalando nu ook het serviceniveau voor haar Belgische klanten verbeteren. Het Duitse bedrijf doet daarom in Gent een proef met haar ‘Retour on Demand’-service, waarbij retourpakketjes gratis thuis bij klanten kunnen worden opgehaald.

Voor de nieuwe dienst werkt Zalando samen met Belgische transportbedrijf CityDepot, zo maakt de e-tailer bekend middels een persbericht. Klanten in Gent kunnen hun retourzending op ieder gewenst moment doordeweeks laten ophalen door de logistiek dienstverlener, waarbij ze kunnen kiezen uit een tijdvak van maximaal twee uur. Normaal gezien kost de dienst 4,95 euro, maar tijdens de proefperiode worden leveringen gratis opgehaald.

“Gemak staat voor onze Belgische klanten centraal. Samen met onze logistieke partners zoeken we naar innovatieve oplossingen om de shopping ervaring nog beter te maken,” aldus Ken Fontijn, Country Manager Zalando Benelux, in een verklaring. “‘Zalando haalt op’ is een logische volgende stap in het verbeteren van onze klantpropositie in België. De service is goed opgepakt door onze klanten in Gent en we gaan de dienst verder ontwikkelen op basis van hun feedback.”

Wanneer de lokale proef een succes blijkt, wordt de dienst uitgerold in heel België. Dat gebeurde eerder al in Nederland, waar de dienst succesvol werd getest in Amsterdam en Rotterdam. Onlangs breidde Zalando het aantal services tevens al uit met de nieuwe dienst ’Order a Tailor’, waarbij kleding aan huis kan worden vermaakt.

Beeld: Zalando

Zalando