• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Zalando lanceert Iconics-schoenenlijn

Zalando lanceert Iconics-schoenenlijn

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

E-commercegigant Zalando komt met een nieuwe schoenenlijn, die Zalando Iconics gaat heten. Het is een ‘tijdloze maar tegelijkertijd ook eigentijdse’ schoenenlijn. Dat heeft Zalando in een persbericht bekendgemaakt.

De schoenenlijn is bedoeld voor ‘de modebewuste vrouw, die het evenwicht vindt tussen de trends van het seizoen en persoonlijk stijlgevoel’, aldus Zalando. Prijzen variëren van 59,95 euro tot 109,95 euro.

De Zalando Iconics-collectie is geïnspireerd op catwalktrends door de jaren heen. “Tijdloze trends met een moderne twist,” zegt de etailer. “De collectie combineert voornamelijk clean cuts en minimalisme in een veelzijdig kleurenpalet.”

De nieuwe schoenenlijn, met 90 items in de eerste collectie, wordt binnenshuis ontworpen door Zalando’s eigen ontwerper Radael Nespreira. De samenstelling en productie wordt in Spanje uitgevoerd; in de kustplaats Elche, dat sinds het einde van de 19de eeuw een traditioneel centrum is voor leerambachtslieden.

“Met mijn ontwerpen wil ik een gevoel van liefde op het eerste gezicht overbrengen, zonder hierbij voorbij te gaan aan een goede prijs-kwaliteitverhouding. Kortom, ontwerpen die absoluut de moeite waard zijn,” zegt ontwerper Rafael Nespeirera.

Zalando had overigens al wel een aantal schoenenlijnen, maar die werden geproduceerd vanuit andere Zalando-merken. “Zalando Iconics is de eerste pure shoe collection die direct wordt gelanceerd door Zalando. Maar een dochteronderneming van Zalando SE, het label GmnH ontwerpt al voor internationale modemerken sinds 2010. Daarnaast is er een ander Zalandolabel, namelijk Zign, dat al een succesvolle schoenenlijn heeft die exclusief gedistributeerd wordt via Zalando,” licht een woordvoerder toe aan FashionUnited.

Beeld: Zalando

Zalando