• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Zalando ‘bezorgt’ schoen in de ruimte

Zalando ‘bezorgt’ schoen in de ruimte

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De levertijd is wat langer dan we van Zalando gewend zijn, maar het is Zalando gelukt om een schoen na twee maanden te ‘bezorgen’ in de ruimte. De actie is een PR-stunt en tevens onderdeel van de zogeheten Hack Week, een intern evenement voor Zalando-ontwikkelaars. Dat meldt Emerce.

Hack Week is een intern evenement van Zalando, waarin technici hun ideeën voor de toekomstige retail presenteren en de vreemdste trucs mogen uitvoeren. Een team kwam met het idee om een raket met een ‘gouden’ schoen de ruimte in te schieten, onder het motto ‘wij leveren fashion overal ter wereld’.

Dankzij een ballon is de doos met gouden schoen (die voorzien is van een camera en GPS-tracker) hoog in de atmosfeer gekomen en deze daalde ook weer af. De schoen had eigenlijk al in december afgeschoten moeten worden, maar door de sterke wind ging het feest niet door. Dit weekend lukte de actie wel.

Het technici-team heeft een twitteraccount waarop de laatste ontwikkelingen te volgen zijn. De vlucht van de schoen is tevens te volgen op thespaceshoe.com.

Zalando