• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Wordt Amazon nieuwe eigenaar Net-a-Porter?

Wordt Amazon nieuwe eigenaar Net-a-Porter?

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De luxe webshop Net-a-porter krijgt misschien een nieuwe eigenaar. Volgens een bron van Women’s Wear Daily onderhandelt e-commercegigant Amazon momenteel met moederbedrijf Richemont over een eventuele overname. De site zou volgens analisten tussen 1,5 en 2 miljard euro kunnen opbrengen.

Volgens WWD is Amazon op zoek naar een luxe internet e-commercebedrijf om over te nemen en wil ook graag een plek in de modewereld veroveren. Een luxebedrijf als Net-a-porter zou goed aan alle wensen voldoen. Amazon heeft al diverse modesites gelanceerd - Amazon Fashion, East Dane en MyHabit - en wordt deze zomer ook de officiële sponsor van New York Fashion Week: Men’s.

Tegelijkertijd heeft Richemont herhaaldelijk gezegd dat het niet van plan is Net-a-porter te verkopen, hoewel het bedrijf lange tijd niet winstgevend was. In 2013 was de ecommercegigant Yoox groep ook een gegadigde, maar een verkoop kwam er uiteindelijk niet van. Er waren ook plannen voor een beursgang voor Net-a-porter, maar ook deze leidden tot niets.

Net-a-porter werd in de eerste helft van 2014, vier jaar na de overname van het bedrijf door Richemont, voor het eerst winstgevend. In boekjaar 2014 slonk het verlies van 19,3 miljoen pond (26,2 miljoen euro) naar 12,9 miljoen pond (17,5 miljoen euro), terwijl de operationele winst als percentage van de omzet naar 4,2 procent steeg van 3,7 procent in 2013. De omzet steeg met 22,6 procent naar 532,6 miljoen pond (723,5 miljoen euro), met name dankzij groei in de Verenigde Staten en de regio Azië Pacifc.

Amazon
Net-a-Porter