Winststijging van 81 procent voor JD Sports in FY16

JD Sports noteerde voor afgelopen jaar een winst van 286 miljoen euro voor belastingen dankzij een stijging van 81 procent. De omzet van de groep steeg afgelopen jaar met 31 procent tot een hoogte van 2,8 miljard euro.

”Het is opnieuw een periode van significante vooruitgang voor de groep met de winstgroei als belangrijkste element,” aldus Peter Cowgill, executive chairman bij de groep. “Over een periode van drie jaar is het resultaat verbeterd met meer dan 190 procent wat een opmerkelijke prestatie is en geeft de groep een platform voor verdere ontwikkeling.

Volgens Cowgill is het succes van het financiële jaar 2016 te danken aan de internationale expansie. In Europa opende het merk 54 winkels afgelopen jaar.

JD Sports ziet Europese omzet met 67 procent toenemen in FY2016

De Europese markt is de hardst groeiende markt voor JD Sports. Het thuisland van het merk, Groot-Brittannië, wordt hierbij buiten beschouwing gelaten. Door een toename van 67 procent werd in 2016 een omzet van 767 miljoen euro genoteerd. JD Sports is aanwezig in onder andere aanwezig in Nederland en België. Het merk deed in 2013 zijn intrede in Nederland en heeft op dit moment 24 locaties in ons land.

Groot-Brittannië blijft de grootste markt voor het Engelse bedrijf met een omzet van 1,9 miljard euro. De verkoop steeg daar met ongeveer 17 procent in 2016. De rest van de wereld, met landen zoals Maleisië waar het merk onlangs twee winkels opende, Canada en Dubai draaide JD Sports een omzet van 77 miljoen euro. Dit is een toename van 203 procent in vergelijking van de omzet van het voorgaande financiële jaar.

De grootste drijfveer voor de winsttoename is het segment Sports Fashion van de groep. Hier werd een groei gezien van 50 procent tot een winst van 286 miljoen euro. Het Outdoor-segment noteerde in FY15 nog een verlies van 4,6 miljoen euro, maar zag dit omslaan naar een winst van 1,4 miljoen euro in FY16.

Internationale expansie JD Sports zet door in 2017

Internationale expansie staat hoog op de agenda bij JD Sports. In het jaarverslag meldt het de opening van de eerste winkel in Australië die binnenkort plaatsvindt. Een exacte datum wordt nog niet genoemd. Het laatste gedeelte van het jaar kan volgens Cowgill beïnvloed worden door de Brexit, maar ‘het bestuur blijft overtuigd van het aanbod van JD Sports en gelooft dat de groep een goede positie heeft voor verdere groei.

Beeld: JD Sports Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN