• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Winstexplosie bij Mexx

Winstexplosie bij Mexx

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De nettowinst van modemerk Mexx is vorig jaar geëxplodeerd. De 1950 werknemers zorgden ervoor dat er onder de streep een bedrag van f 55 miljoen overbleef. Dat is 60 procent meer dan een jaar eerder. De omzet klom met 35 procent tot bijna f 850 miljoen. Dat maakte het Voorschotense bedrijf woensdag bekend.


Op alle Europese markten boekte Mexx omzetgroei. In het boekjaar 2000 werden dertien eigen winkels geopend, waaronder een in Amsterdam. De bestaande vestigingen verkochten 11 procent meer kleding. De brutowinst stond volgens de onderneming enigszins onder druk door de hoge koers van de dollar. Dat komt, zo zegt het bedrijf, omdat een aanzienlijk deel van de inkoop werd gedaan met valuta die aan de dollar zijn gekoppeld. Het effect daarvan werd overigens deels weer tenietgedaan door verlaging van de operationele kosten door schaalvergroting. De raad van bestuur van Mexx verwacht dit jaar een stijging van de omzet en de winst. Hoeveel dat precies wordt, willen de bestuurders niet zeggen.

De beursgang van het Nederlandse bedrijf is vooralsnog uitgesteld, men wil geen indicatie geven. De expansie plannen van de Mexx Group zullen hierdoor wellicht vertraging oplopen.

www.mexx.com

3 februari 2001

Mexx