Inditex heeft de eerste helft van dit boekjaar succesvol afgerond. De Spaanse onderneming, o.a. bekend van de Zara keten, rapporteerde over de eerste zes maanden van dit jaar een netto verkoopresultaat van 1.98 miljard euro. Dat is een stijging van 19% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De netto winst is met 21% gestegen tot 146.1 miljoen euro. Meer details heeft het bedrijf zoals gewoonlijk niet gegeven.

 

Wel heeft Inditex bekendgemaakt dat de inkomsten over de maanden augustus en september lager zijn uitgevallen dan was verwacht. Een succesvolle start van het herfst/winter seizoen is namelijk vertraagd als gevolg van de uitzonderlijk warme nazomer.

De lancering van de nieuwe Zara Home lijn, de Zara interieur collectie, is naar tevredenheid verlopen. In de maanden augustus en september zijn de eerste 14 Zara Home filialen geopend in Spanje en Portugal. Voor het eind van dit jaar moeten er daar nog tien bijkomen. De verkopen zijn alle verwachtingen te boven gegaan, zo heeft Inditex laten weten.

Over de eerste helft van dit jaar heeft het bedrijf 137 nieuwe winkels geopend. Zara blijft de snelst groeiende formule van de groep en is verantwoordelijk voor ruim 71% van de totale verkoop. Voor Zara werden dan ook 30 nieuwe winkels geopend, direct gevolgd door Bershka met 28 en Pull & Bear met 26. Inditex heeft nu 1695 winkels in 46 landen.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN