• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Winkel explosie voor Kate Spade

Winkel explosie voor Kate Spade

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het imperium van de Amerikaanse tassengoeroe Kate Spade wordt flink uitgebreid. Binnen vijf maanden tijd gaan vijf nieuwe Kate Spade-winkels open. De winkel in Manhattan wordt als flagship-store heropend met een verdubbeld aantal vierkante meters vloeroppervlak. En ook gaat men producten via internet verkopen. "De bedoeling is om eind dit jaar op een totaal van 19 winkels te komen. Over drie jaar moeten dat er vijftig zijn" zegt CEO Andy Spade. "Het is geen daad van agressie. Over tien jaar zal over Kate Spade als bedrijf worden gezegd dat door ons de manier is veranderd waarop mensen naar accessoires kijken."

Kate Spade, met als thuisbasis New York, hoopt met de uitbreidng haar zakenimperium met bijna de helft te vermeerderen. "Het is een fantastische tijd voor ons," laat Spade weten. "Om zover te komen zoals we nu zijn en het te brengen naar het niveau dat we willen bereiken over drie en vijf jaar. De range van Spade omvat nu alles, van borden naar brillen, tot schoonheidsproducten. Het is echt een merk aan het worden, de wereld van Kate Spade." Met de verkoop van tassen, nog steeds de core business, gaat het heel goed. Op 31 juli kon een verkoopcijfer genoteerd worden van 125 miljoen dollar. De schoenomzet nam 13,5% van de opbrengst in en woonartikelen 10%. Precies over een jaar hoopt de firma een getal van 200 miljoen dollar te kunnen noteren.

Volgens de CEO wil Kate Spade 'voorzichtig en intelligent' de route naar de toekomst bewandelen, naar de positie die het label kan innemen. Geruchten over een terugval in verband met tegenvallende inkomsten uit de lancering van een zwarte nylon tas, worden tegengesproken. "De verkoop was onder invloed van de werking van de markt en september 2001," aldus Spade. Volgens de CEO is de groei van Kate Spade zo snel gegaan, dat een moment van rust nodig is geweest om de infrastructuur van het bedrijf tegen het licht te houden. Het afgelopen jaar zijn in vier steden winkels geopend alsook de eerste internationale flagship-store in Aoyama in Japan. In 2005 staat een uitbreiding met zeven winkels op de agenda.

Kate Spade opende haar eerste winkel in 1996 in NY-Soho. De meeste nieuwe winkels worden ontworpen in samen werking met architect Rogers Marvel, winnaar van diverse prijzen.

Kate Spade