Bij de Oscar-uitreiking gaat het natuurlijk in eerste instantie om de verdeling van de filmprijzen, maar ook hetgeen de actrices naar dit jaarlijkse evenement aantrekken wordt uitvoerig besproken in de internationale pers. Renée Zellweger greep afgelopen zondag net naast de Oscar voor Beste Actrice voor haar spectaculaire rol in de musical Chicago, maar van ons krijgt ze wel de eerste prijs voor de best gekleede actrice tijdens de 75ste editie van de Academy Awards. Nicole Kidman sleepte het felbegeerde beeldje in de wacht en werd verkozen tot Beste Actrice voor haar rol in The Hours.

 

De Oscar-uitreiking droeg dit jaar in verband met de oorlog in Irak een meer ingetogen karakter dan voorgaande jaren, maar Zellweger wist alle ogen op zich gericht in een elegante rode japon van de Venezuelaanse ontwerpster Carrolina Herrera. De japon met spaghettibandjes en een delicaat geborduurd lijfje liep uit in een eenvoudige rechte rok met een opvallende sleep, die nog benadrukt werd door een sexy blote rug. Met een klassiek kapsel en lippen in hetzelfde rood als de jurk completeerde Zellweger deze vrouwelijke creatie.

Salma Hayek, onze nummer twee, droeg overigens een japon van dezelfde ontwerpster. In een zwarte, kanten mouwloze top op een wijd uitlopende, witte zijden rok paste Hayek beter in de traditie van het klassieke Hollywood dan menig filmster die wel voor een Oscar was genomineerd.

Oscarwinnares Nicole Kidman staat bij FashionUnited op de derde plaats van best-gekleede actrices. Kidmans zwarte strakke japon van Jean Paul Gaultier couture combineerde een sensueel silhouet met een verrassende schouderpartij.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN