• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Wederom omzetstijging Inditex

Wederom omzetstijging Inditex

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Spaanse modegroep Inditex heeft in 2005 een netto omzetstijging van 21 procent naar 6.741 miljoen gerealiseerd. Het bedrijf, dat eigenaar is van populaire merken als Zara en Berschka, zei dat de nettowinst met 26 procent was gestegen naar 803 miljoen. Het bedrijf dankte de omzetstijging aan nieuwe verkoopruimte, er werden vorig jaar 448 winkels geopend, en een omzetstijging van 5 procent van winkels die langer dan een jaar open waren.

Bruttomarges stegen 80 basispunten naar 56.2, terwijl de operationele winst met 21 procent toenam. Dankzij internationale groei, realiseerden winkels buiten Spanje een omzetgroei van 57 procent. Met Spanje niet meegerekend, vertegenwoordigde Europa afgelopen jaar 38.8 procent van de totale omzet. Inditex heeft in 2005 ook nieuwe markten aangeboord, waaronder Monaco, Costa Rica, Indonesië en Thailand. Dit jaar zal de groep ook winkels openen in Tunesië, China en Servië. Dankzij de drukke expansie heeft de groep nu 58,190 werknemers in dienst.

Inditex gaf aan dat de voortgezette uitbreiding dit jaar vooral in Europa zal plaatsvinden, maar dat er ook veel werk in Azië zal worden verricht. De groep is van plan dit jaar de eerste winkel in Korea te openen via een samenwerking met retailgroep Lotte. Inditex zal een aandeel van 80 procent in het nieuwe bedrijf hebben.

De groep verwacht dit jaar tussen 410 en 490 winkels te openen.

Inditex