Producten van Zara Home, de interieurafdeling van de gelijknamige modeketen, zullen vanaf oktober verkrijgbaar zijn via internet. Dan gaat de webshop Zarahome.com online. Aankopen worden verstuurd naar dertien Europese landen, waaronder thuisland Spanje, Groot-Brittannië, Nederland en België.

Het is voor het eerst dat Inditex, het moederbedrijf van Zara Home, zijn activiteiten uitbreidt met internetverkoop. Het concern, dat ook de succesvolle kledingketens Massimo Dutti, Bershka en Pull and Bear exploiteert, had tot nu toe geen plannen in die richting en concentreerde zich op uitbreiding van het retailnetwerk. Concurrent Hennes & Mauritz lanceerde in 1998 zijn eerste verkoopsite in thuisland Zweden. Vorig jaar ging de Nederlandse H&M webshop van start en sinds begin dit jaar heeft de keten daar een postordercatalogus aan toegevoegd. Beide thuiswinkelactiviteiten van H&M blijken een succes. Volgens Inditex staat de opening van de Zara Home webshop op zichzelf en zou dit geen voorbode zijn voor meer internetactiviteiten van het concern.

Zara Home opende zijn eerste fysieke winkel in augustus 2003 en rapporteerde over 2006 een omzet van 139 miljoen euro, wat een stijging was van 78 procent vergeleken met het jaar daarvoor. De interieurketen heeft momenteel 174 winkels in 18 landen, waarvan er dit jaar 22 open zijn gegaan. Er zijn twee collecties: Zara Home en de Zara Home Kids. Beiden omvatten klein meubilair, tafel- en bedtextiel en accessoires. In Nederland heeft Zara Home maar één winkel: op de bovenste verdieping van het modefiliaal aan de Kalverstraat in Amsterdam. In België zijn er twee in Antwerpen en één in Brussel.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN