• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Wat zal het worden?

Wat zal het worden?

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vandaag eindigde officieel de prêt-à-porter modeweek in Milaan, waarin de gewone wintermode voor 2004 gepresenteerd werd. Deze week is het de beurt aan Parijs. Wat kunnen we verwachten?

In Milaan waar na het aankomende vertrek van Tom Ford, Miuccia Prada voorlopig de belangrijkste 'old-style'ontwerper is, heerste de afgelopen weken in ieder geval een sfeer die deed denken aan het begin van de vorige eeuw. Miuccia kwam voor Miu Miu bijvoorbeeld met veel bruin, bont en blauw. Het merk is en blijft immers de pleisterplaats van lieve draagbare quasi-tuttigheid met een aparte tik. Dezelfde kleuren mét een beetje koper en rood, zorgden voor de kosmische show van Prada. Daar diende het heelal als palet, hoewel veel van de prachtige prints verwezen naar gestyleerde bloemenpatronen.

Bloemen, bont en fluweel stalen ook bij Alessandro dell'Acqua de show. Hij deed zijn naam eer aan: blauw was de overheersende kleur. Maar dan wel donker en warm, want de toonaarden waren diep in Milaan. Denk aan bruin, donkerrood, donkergroen en aubergine. Daarbij worden prints wel gemengd, zoals tijger met bloemen bij Dolce & Gabana, maar op een stijlvolle, chique manier. Stijlvolle chique in materiaal en kleur dus. Alleen Donatella Versace kwam, zoals voor haar typerend, met hyperpunk. Geel en zwart met grote zonnebrillen: echt iets voor types als Paris Hilton, maar niet nieuw, deze stijl.

En deze week is het dan de beurt aan Parijs. Op dinsdag nemen daar onder andere ontwerpers Bernhard Wilhelm en Isabel Marant het voortouw. Van de eerste, die bekend staat om zijn van de norm-afwijkende ontwerpen, is vast weer iets geks te verwachten. Grote jongens Gaultier en Dior zijn woensdag te bewonderen. Helmut Lang en Dries van Noten showen op donderdag en op het werk van Victor & Rolf, McQueen en Lagerfeld voor Chanel moeten we tot vrijdag wachten.

Zaterdag en zondag zijn Cacharel, Hermès, Vuitton en McCartney aan de beurt en maandag is Christian Lacroix de bekendste naam in het rijtje. Gezien de 'fransige' look van de Milanese shows, zullen de catwalks waarschijnlijk weer overlopen van art déco: met natuurthema's, ouderwetse snitten, bont en veel laagjes. Maar we houden je natuurlijk op de hoogte!

Parijs