• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Vrouwelijke kleding voor mannen

Vrouwelijke kleding voor mannen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ik voel mij zeer vereerd een artikel te mogen publiceren over de verandering die de herenkleding gaat maken in de komende jaren. Sinds kort dat ik aangesloten ben op internet ben ik mij actief gaan bezighouden met het publiceren van artikelen die allemaal toegesneden zijn op de herenkleding in het algemeen. Hiervoor heb verschrikkelijk veel sites bezocht en mij zo een beeld kunnen vormen wat er nu leeft onder de mannen van vandaag wat de herenkleding betreft. Ik zelf ben ook zo iemand. Laat ik het zo formuleren. De herenkleding heeft zo lang die al bestaat zoals hij er nu uitziet niet spectaculair een evolutie ondergaan. Wij mannen worden nog steeds geacht bij formele gebeurtenissen te verschijnen in een kostuum, bestaande uit een colbert, pantalon, desnoods nog met een speciaal vest eronder. Met daaronder degelijke schoenen.

Het klinkt misschien bot wat ik u nu ga vertellen, het is zo oubollig, saai en niet spannend als wat. Daar is de Europese man ook voor een gedeelte zelf de schuld van. Ik zeg maar zo als Mohammed niet naar de Berg komt, zal de Berg naar Mohammed toe moeten komen. Ik bedoel hier dus mee te zeggen: Als de Europese man niet zelf evalueert dan zal de mode daar zelf iets aan moeten gaan doen. Ik wil dus hiermee niet dwingend optreden, maar geef hiermee wel een duidelijk signaal af. Van oudsher sinds de mode zich is gaan ontwikkelen is dit bij de damesmode heel revolutionair gegaan. Bij ons mannen is het heel lang blijven steken op een bepaald punt. Nu is er dan wel wat meer kleur in de herenkleding gekomen, maar dat is voor mij en zoveel andere consumenten niet voldoende. In een artikel wat ik geschreven heb staat eveneens dat vrouwen al heel lang een vrije kledingkeuze hebben, zij kunnen kiezen uit een rok, jurk, pantalon, mooie elegante schoenen, laarzen, maar wij mannen hebben die keuze nog steeds niet. Ik heb toen ook eens geschreven dat dit discriminatie in de mode is. Begrijpt U mij alstublieft niet verkeerd dames, het heeft niets te maken met jaloezie.

Waar ik dus nu naar toe wil is dus dat de herenkleding niet meer dat beeld uitademd van herenkleding, maar dat dat nu ook gewoon een rok, een jurk, panties, mooie elegante schoenen, laarzen, lingerie, make-up en kleurrijke kleding wordt, alles wat de dames dus ook dragen. En ik zeg je kan toch altijd wel blijven zien ondanks de kleding of je van doen hebt met een man of een vrouw.

Verschil in sexen zal er zeker altijd blijven, dat is ook natuurlijk zo bepaald. Het doet mij dan ook goed te vernemen dat er heel veel belangstelling bestaat om hier nu daadwerkelijk een kentering in aan te gaan brengen. Ik zou best bereid zijn om als dressman te fungeren om deze mode te showen op een modeshow. Ik ben zelf al vaak bezig geweest in de figuratie en modellenwereld.

Ik zelf draag al jaren rokken en jurken en elegante schoenen, helaas nog binnenshuis, en koop ook niets anders meer dan deze kleding, maar als de herenkleding nu straks mannenmode wordt dan is dat gelukkig wel mogelijk. Ik draag wel damespantalons en dameslaarzen buitenshuis waar ik ook naar toe ga. Damesmode straalt elegantie uit, en dat mis ik bij de mannen. In het begin zal dit eerst met argusogen bekeken gaan worden, maar als het steeds verder ontwikkeld verdwijnt dit vanzelf. Alles wat voor het eerst in het straatbeeld verschijnt wordt zo bekeken, maar als iedereen het gebruikt en draagt is het vanzelfsprekend. Ik hoop hiermee toch een positieve bijdrage geleverd te hebben aan uw blad, en zie met veel genoegen deze ontwikkelingen gerealiseerd worden.

MANNENMODE
Trends