Vogue school breidt uit naar China

Condé Nast, de uitgever van onder meer Vogue en Women’s Wear Daily, gaat een mode- en design onderwijsinstelling openen in Shanghai. Het bedrijf heeft een contract getekend en wil in de herfst al beginnen met studenten verwelkomen.

De uitgeverij ontdekte dat Shanghai een magneet is voor ambitieuze jonge mensen, die vinden dat ze na hun universitaire opleiding nog niet helemaal klaar zijn om te werken in de mode-industrie. Aan Business of Fashion vertelt Liz Schimel, voorzitter van Condé Nast China, dat er bovendien een kloof zit tussen waar de Chinese mode-industrie behoefte aan heeft en wat afgestudeerden in het land kunnen. "We zien een grote vraag. Afgestudeerden zijn ambitieus, maar beseffen dat ze bepaalde vaardigheden en kennis missen om hun carrièredoelen te bereiken."

Condé Nast College naar Shanghai

De opleiding in Shanghai komt in het nieuwe Centre of Fashion and Design, aan Mid Huaihai Road, in het hart van de mode- en luxeretail. Daar wil de uitgeverij nieuwe talenten voor de industrie identificeren, cultiveren, ondersteunen en inspireren. "Condé Nast voelt zich nauw betrokken met China. We willen inspelen op de behoeften van de markt en businesspartners in de modebranche. Het is logisch om onze activiteiten uit te breiden in deze richting," aldus Jonathan Newhouse, topman van Condé Nast in een verklaring.

De eerste cursussen - in het 1500 vierkante meter grote centrum met geavanceerde digitale, educatieve voorzieningen - zullen in de herfst van start gaan. Het gaat om inaugurele cursussen in modeontwerpen, fotografie, vormgeving, media en digitale communicatie.

Londen kreeg twee jaar geleden primeur met modelopleiding Condé Nast

In april 2013 startte Condé Nast al met een opleiding in Londen. De school begon met twee cursussen: een tienweekse opleiding die leidt tot een Vogue Fashion Certificaat en een studie van een jaar. Studenten krijgen dan een Vogue Fashion Foundation Diploma. Beide opleidingen richten zich op de gehele modebranche: van styling en art direction tot brand marketing en werken volgens de modekalender.

Inmiddels biedt de school zes cursussen, waaronder een intensieve zomerschool en een one-week fashion journalism course. Sinds de 'Vogue school' is geopend in Londen, zijn meer dan vierhonderd studenten afgestudeerd.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN