• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Viktor & Rolf in Londen

Viktor & Rolf in Londen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Deze zomer in Londen? In de Londense Barbican Art Gallery is van 18 juni tot en met 14 september de tentoonstelling The House of Viktor & Rolf te bezichtigen. Het is voor het eerst dat in het Verenigd Koninkrijk een tentoonstelling wordt gewijd aan de twee Nederlanders, die op de website van de Barbican Art Gallery 'radical en highly influential' worden genoemd.

Te zien is een overzicht van de ontwerpen van het duo van de afgelopen vijftien jaar. Zoals stukken uit de Atomic Bomb collectie (1998-1999) met de champignon-achtige kragen, ontwerpen uit de Russian Doll-collectie (1999-2000), waarbij de modellen gebukt onder een gewicht van zeventig kilo aan haute couture de catwalk op moesten, en de Bellscollectie (2000-2001), waarbij honderden belletjes aan de kleding vastgemaakt waren. En dé bruidsjurk uit de collectie van 2006-2007; de strapless jurk met wijde petticoat die in zilver gedoopt was. Inclusief het bruidsboeket.

Fashionvictims opgelet: de museumwinkel wordt speciaal voor de gelegenheid omgebouwd tot The House of Viktor & Rolf shop; accessoires, kleding en parfum van de heren zal aldaar verkocht worden.

Viktor&Rolf