• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Victoria Beckham ontvangt Britse onderscheiding

Victoria Beckham ontvangt Britse onderscheiding

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Dertien jaar nadat haar man David Beckham een officier van de Orde van het Britse Rijk (OBE) werd, wordt Victoria Beckham nu ook met de grote eer onderscheiden voor haar werk in mode en goede doelen. Dat meldt de Daily Mail.

De 42-jarige begon in de jaren negentig als Spice Girl, maar waagde in 2008 de stap naar mode met de lancering van haar gelijknamige luxe modemerk. Het merk maakte dat jaar zijn debuut tijdens New York Fashion Week met een kleine collectie van slechts tien jurken. Het werd echter meteen een kritisch succes, en heeft ondertussen diverse modeprijzen in de wacht gesleept, waaronder de Best Brand Award tijdens de British Fashion Awards in 2011 en 2014. In 2016 werd zij tevens genomineerd voor de zeer gewilde Womenswear Designer of the Year award.

Het Victoria Beckham merk is inmiddels behoorlijk gegroeid. In 2014 verdubbelde het aantal werknemers naar ongeveer 150, en ondertussen zou het goed zijn voor een jaaromzet van 34 miljoen pond (40 miljoen euro). Het merk heeft een flagshipstore in Londen, en een in Hongkong, die dit jaar nog werd geopend en heeft het aanbod uitgebreid met een zustermerk Victoria, Victoria Beckham en een cosmeticalijn in samenwerking met Estee Lauder.

De OBE ontvangt de ontwerpster niet alleen voor haar verdiensten in de mode, maar ook voor haar liefdadigheidswerk. Hier zou zij volgens een bron van de Daily Mail het meest trots op zijn. Beckham werkt als goodwillambassadrice voor UNAIDS, waarbij zij aandacht vraagt voor vrouwen met HIV.

Victoria Beckham