• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Vestiaire Collective start gecontroleerde resale met Alexander McQueen

Vestiaire Collective start gecontroleerde resale met Alexander McQueen

Door Danielle Wightman-Stone

16 feb. 2021

Fashion

Het Britse modemerk Alexander McQueen gaat samenwerken met tweedehands platform Vestiaire Collective om hun “circulaire activiteiten te bevorderen".

De samenwerking houdt in dat McQueen het eerste merk wordt dat deelneemt aan het nieuwe 'Brand Approved'-programma van Vestiaire Collective, waarmee het modehuis gedeeltelijke controle heeft over wat er van het eigen merk van en door consumenten wordt gekocht en verkocht op het platform.

Deze stap maakt deel uit van McQueen's "groeiende toewijding aan de duurzaamheid van luxe mode," aldus het modehuis. Het verkoopteam zal contact opnemen met geselecteerde klanten om te zien of ze stukken van het merk hebben die ze willen verkopen.

Alle stukken die klanten willen verkopen, worden beoordeeld en krijgen, als ze in aanmerking komen, een terugkoopprijs, legt McQueen uit. Ook wordt elk stuk door het modehuis geverifieerd voordat het aan Vestiaire Collective wordt toegevoegd. De klant krijgt dan een tegoedbon waarmee hij nieuwe artikelen kan kopen in geselecteerde Alexander McQueen-winkels.

De beoordeelde stukken zullen vervolgens door Vestiaire Collective worden verwerkt en van een externe NFC-tag worden voorzien, zodat de nieuwe kopers toegang hebben tot informatie die de authenticiteit bevestigt. De stukken zullen te koop zijn op een speciale 'Brand Approved'-pagina op de Vestiaire Collective app en site.

Dit artikel is eerder verschenen op FashionUnited.UK, vervolgens vertaald en bewerkt naar het Nederlands door Ilona Fonteijn.

Beeld: Vestiaire Collective/Alexander McQueen door Chris Moore/Catwalking.com

ALEXANDER MCQUEEN
Resale
Vestiaire Collective