• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Versace overweegt vervroegde beursgang

Versace overweegt vervroegde beursgang

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Luxe modehuis Gianni Versace SpA heeft zijn verliezen weten te beperken en overweegt daarom nu een vervroegde beursgang. Het Italiaanse bedrijf realiseerde een dramatische en onverwachte omzetverbetering met een verlies van 92.4 miljoen euro in 2004 naar een verlies van 5.5 miljoen euro in 2005. Afgelopen september zei het bedrijf nog dat het een verlies van 15 miljoen euro verwachtte.

Dankzij de verkoop van een aantal bedrijfsonderdelen, waaronder het familiehuis in Manhattan, heeft Versace een brutowinst van 37.2 miljoen euro gerealiseerd. Hier werd door voorzitter Giancarlo DiRisio niet op in gegaan. ”We houden ons aan het doel in 2007 (operationele) winst te boeken, maar we sluiten de mogelijkheid niet uit dat dit eerder zal gebeuren,” zei hij in een gesprek met WWD. Hij zei ook dat het bedrijf volgend jaar klaar zal zijn voor een beursgang, hoewel de beslissing natuurlijk door de aandeelhouders en de familie zal worden genomen. Momenteel heeft Donatella Versace's dochter 50 procent van de aandelen, haar oom Santo 30 procent en haar moeder 20 procent.

De omzet daalde in 2005 met 4.4 procent naar 307 miljoen euro, iets hoger dan werd verwacht. Volgens DiRisio heeft de daling te maken met de staking van een aantal productlijnen, waaronder de Versace Classic lijn, badgoed, ondergoed en kinderkleding. Retail en wholesale omzet compenseerde deels voor de daling. Over de Versus lijn zei DiRisio alleen dat het een 'onafhankelijk merk' zou worden. De retailomzet in de VS groeide 28 procent in de eerste vier maanden van 2006, deels dankzij de herstructurering van het Amerikaanse dochterbedrijf en de renovatie van de flagship in New York. Het bedrijf werkt momenteel aan de renovatie van zijn winkel in Los Angeles.

DiRisio merkte op dat de concentratie op de oorspronkelijke collectie en luxeproducten een grote succesformule bleek te zijn voor Versace. De accessoire omzet is gedurende het afgelopen jaar ruim verviervoudigd en vertegenwoordigt nu 19 procent van de totaalomzet, oftewel 58.1 miljoen euro. Voorts zei DiRisio dat de accessoire omzet dit jaar 30 procent van de jaaromzet zou vertegenwoordigen. Met grotere vraag naar de tassen van Versace overweegt het bedrijf de productiecapaciteit in Burago, een buitenwijk van Milaan waar Chanel en Hermes ook hun tassen laten produceren, op te schroeven.

Versace