• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Verrassende presentatie herencollectie Victor & Rolf

Verrassende presentatie herencollectie Victor & Rolf

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Victor & Rolf hebben het weer voor elkaar. Het Nederlandse ontwerpduo, dat al tien jaar samenwerkt, heeft het voor de zoveelste maal gepresteerd om dit seizoen de meest spraakmakende modeshow op de planken te brengen. Afgelopen week presenteerde Victor & Rolf hun eerste herencollectie tijdens de Pitti Imagine Uomo in Florence. En wie had die beter kunnen tonen dan...? Juist Victor en Rolf zelf!

Compleet syngroon en gestoken in volstrekt identieke creaties liepen Victor en Rolf zelf hun modeshow. De ontwerpers presenteerden twaalf stereotypen van de man. Op ieder detail was gelet; elke plooi, iedere beweging was gelijk. "Humor is van groot belang. Niet alleen in onze collecties, maar bij alles!" verklaarden de ontwerpers naderhand. "We kunnen niet uit het oog verliezen dat er ook regels zijn, maar wij blijven ons afvragen waarom."

Voor hun eerste herencollectie ging het duo op zoek naar de sterotypen van mannenkleding om daar vervolgens hun eigen interpretatie aan te geven. In Florence presenteerden Victor & Rolf twaalf prototypen van mannenkleding, die in dezelfde stad werden geproduceerd.

Bij de presentatie kwam onder meer een studentiekoze outfit aan bod (corduroy broek, trui en sjaal), de gangster-look (met zwarte leren jas) en de zakenman (beige regenjas en pak). Maar er werd ook een James Bond-type (in smoking uiteraard) gepresenteerd en een traditionele dandy (licht pak mét hoge hoed).

Victor & Rolf hebben nog geen plannen gemaakt met hun herencollectie. Het is nog onduidelijk of de kledinglijn zal worden uitgebreid, noch of deze in productie zal worden genomen. "We hebben onze visie gepresenteerd," zo liet het duo weten, "maar we hebben nog geen plannen voor de toekomst, omdat onze damescollectie voorlopig alle aandacht opslokt."

Viktor&Rolf