• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Verkoop aandelen Versace?

Verkoop aandelen Versace?

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Verhalen doen de ronde dat modehuis Gianni Versace overweegt aandelen te verkopen teneinde de firma een kans te geven ook op de lange termijn te groeien. Het verliesmakende bedrijf zou wederom contact hebben opgenomen met een Zwitserse bank in Boston, dezelfde waarmee drie jaar geleden de verkoop van aandelen werd besproken, aldus verschillende bronnen.

En ook al is geen haast bij de verkoop, Versace's management zou al wel reacties hebben gekregen van gelijkwaardige privé-bedrijven die hun interesse toonden. Ook van diegenen die in 2001 hebben gereageerd op de berichten van verkoop. Op dit moment is de firma Versace vooral bezig de kosten te drukken door haar distributiesysteem te verbeteren. Het modehuis heeft het gedurende de economische teruggang hard te verduren gehad, aan de ene kant omdat de kosten te hoog waren, maar ook omdat een breed aanbod van populaire stijlen bij fashion label Versace uitbleef.

In juni wordt Donatella's dochter Allegra Beck 18 jaar en erft zij 50% van de aandelen van het modehuis Versace, nagelaten door haar in 1997 vermoorde oom Gianni. Gianni's zus Donatella is voor 20% eigenaar en broer Santo bezit 30% van de aandelen. Wanneer er sprake is van verkoop van een minderheidspakket aan aandelen aan bedrijven die eveneens privé-bezit zijn, zullen deze bedrijven niet daadwerkelijk actief meewerken op zakelijk gebied voor het huis Versace. Daarom, zo wordt gezegd, is het Italiaanse modehuis meer op zoek naar een industriële partner, zoals brillengigant Luxottica. Wiens voorzitter eveneens zitting heeft in het bestuur van de Italiaanse modemaker. Maar aan de andere kant, de familie houdt het liefst gewoon zelf de touwtjes in handen.

Versace