• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Veel belangstelling voor Hema

Veel belangstelling voor Hema

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De interesse voor de Hema is groot. In de twee weken dat de warenhuisketen nu te koop staat, hebben al meerdere partijen belangstelling getoond. Volgens het Financieele Dagblad bereidt Ahold een overnamebod voor en hebben ook winkelbedrijf Blokker en Roland Kahn, eigenaar van kledingketen Coolcat, serieus belangstelling.

Bestuursvoorzitter Tony DeNunzio van Maxeda liet eerder al weten dat de belangstelling voor Hema groot is in zowel binnen- als buitenland. Al voordat officieel bekend was dat de Hema zou worden verkocht, zouden financiële en strategische partijen hun interesse kenbaar hebben gemaakt. De verkoop wordt begeleid door ABN Amro en Citibank en moet één miljard euro opleveren, waarschijnlijk middels verkoop via een veiling.

Maxeda zette Hema eind maart te koop. Het detailhandelsconcern, dat ook eigenaar is van onder meer V&D en de Bijenkorf, verwacht dat de verkoop voor de zomer rond kan zijn en hoopt eind deze maand de eerste biedingen te hebben ontvangen. Volgens het Financieele Dagblad overweegt Ahold op korte termijn een verkennend bod te doen om exclusiviteit te verkrijgen. De interesse van Ahold komt voort uit de ambitie van het bedrijf om in de toekomst sterk te willen groeien in non-food.

HEMA