• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • V&R dreigen met rechtzaak

V&R dreigen met rechtzaak

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het ontwerpersduo Victor & Rolf dreigt met een rechtzaak tegen ontwerpster Judith Osborn en het zakenblad Quote. Tijdens AIFW, vorige week, imiteerden voormalig hoofdredacteur Jort Kelder en Adjunct-hoofdredacteur Mischa van de Woestijne het duo, geheel in pak, zwarte bril en strakke haarscheiding gevolgd door een teckel en jack russel.

Mischa van de Woestije: "Jort en ik kregen het per sms van Judith te horen en dachten in eerste instantie dat het een grap was." In de sms stond de tekst: "Viktor en Rolf zijn behoorlijk pissig en mijn advocaat en ik doen er er alles aan om een rechtzaak te voorkomen."Jort Kelder schrijft op zijn weblog: "Dat ze zich ergeren aan het 'Ik zei nog zo geen bommetje' T-shirt van Sylvia Geersen is al triest genoeg en juridisch kansloos (immers, niet in de collectie dus geen inbreuk op het merkrecht), maar dat ze ons verbieden óók voor gek te lopen gaat ver. Alsof zij geen steels oog hebben geworpen op Gilbert & George." Daar voegt hij aan toe "En dan nog: sinds wanneer mogen beroemdheden niet meer nagedaan worden? Moeten Koot & Bie, Koefnoen en Koppensnellers nu ook op zwart?" Volgens de advocate van Viktor & Rolf had de persiflage een commercieel doel. Het zou volgens haar geen probleem zijn als Koefnoen hetzelfde had gedaan." Van de Woestijne: "De show was een besloten bijeenkomst, Viktor & Rolf hebben er juist een big deal van gemaakt."

Op de website van Quote staat een filmpje van de show en een bericht: "Het lukte ons vorige week nog om verkleed als het illustere modeduo, geheel conform de coole mores van de mode, met een uitdrukkingsloos gezicht op de catwalk te staan. Maar nu konden we ons lachen even niet inhouden. De Amsterdamse ontwerpers vonden onze act klaarblijkelijk minder leuk dan de 750 bezoekers."

Judith Osborn is erg geschokken van de commotie en heeft al aangegeven een doos bonbons naar Viktor & Rolf te sturen. Van de Woestijne: "We zijn niet van plan om het filmpje van site te verwijderen of een rectificatie te plaatsen." Jort Kelder geeft op z'n weblog aan: "Uiteraard heet ik de heren van harte welkom in de rechtbank, we zullen ons passend uitdossen."

Viktor&Rolf