• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Uitreiking Triumph Award op komst

Uitreiking Triumph Award op komst

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De eerste fase van de Triumph Design Award is afgerond. Tijdens een interne kwalificatie zijn door docenten van de drie mode-academies en een vertegenwoordiging vanuit Triumph, per academie vijf studenten genomineerd voor de nationale finale. De vijftien Nederlandse finalisten van de ArtEZ Academie Beeldende Kunsten Arnhem maken daarmee kans op een ticket naar de internationale finale in Beijing. De uitreiking vindt plaats op donderdagmiddag 18 mei in Amsterdam.

Tijdens de nationale finale presenteren de modestudenten hun "ontwerp aan een deskundige jury die onder meer bestaat uit mode-illustrator Piet Paris, Elleke van Duin, hoofdredactrice lingerie magazine Lace en modejournaliste Milou van Rossum van de Volkskrant.

In Beijing vindt later dit jaar de internationale finale plaats tussen deelnemers uit ruim 25 landen. De "Triumph Inspiration Award" is een wereldwijde designwedstrijd die inspirerende lingerie-ontwerpen moet opleveren. Het ontwerpmotto was 'Female Fascination'.

Het is de eerste keer dat de prijs wordt uitgereikt. De winnaar krijgt 15.000 euro aan prijzengeld. Daarnaast wordt het winnende ontwerp vertaald naar een artikel dat wordt opgenomen in de Triumph-collectie. Winnaars van de tweede en derde prijs krijgen elk een bedrag van respectievelijk 10.000 of 5.000 euro.

Triumph