• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Tweede Esprit vestiging in Amsterdam

Tweede Esprit vestiging in Amsterdam

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Modeketen Esprit opent nog dit jaar een tweede vestiging in de Amsterdamse Kalverstraat, vlak bij de huidige winkel aan het Spui. De keten hoopt met deze stap de stevige concurrentie van onder meer succesvolle ketens zoals Hennes& Mauritz, Zara en Mexx het hoofd te kunnen bieden. Het openen van nieuwe vestigingen is voorlopig Esprits belangrijkste strategie in West-Europa, aldus Katrien Maes, retailmanager voor de Benelux en UK in Het Parool.

Er komen winkels bij in Eindhoven, Luik, Antwerpen en Brussel. Maes: "Dat worden nieuwe-generatiewinkels. Er komen houten vloeren in en de kleuren van het interieur worden warmer gemaakt. Zo zullen we bijvoorbeeld dieprode gordijnen ophangen. De samenstelling van de collectie zal deels vanuit het hoofdkantoor in Dusseldorf worden voorgeschreven. Esprit is een merk dat vanuit een collectie werkt, daar zit een visie achter" vervolgt Maes. "Echter, wij weten hier natuurlijk beter wat we lokaal nodig hebben."

De afgelopen tien jaar zijn de omzet en winst van Esprit continu gestegen. Toch behoort het merk met een jaaromzet van 1,09 miljard euro (boekjaar 2001-2002) tot een van de kleinere spelers in de branche. Ter vergelijking: het Zweedse H&M zette in datzelfde jaar maar liefst 5,8 miljard euro om.

Esprit