• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Trends: wat ligt najaar 2019 in de winkel?

Trends: wat ligt najaar 2019 in de winkel?

Door Céline Vautard

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

FashionUnited biedt u een overzicht van belangrijke trends voor het komende seizoen. Een ‘best of’ voor retailers die nog op zoek zijn naar inspiratie, gaan inkopen of nabestellen, of hun etalages willen updaten.

Shortlist: 9 modetrends voor herfst/winter 2019

1. Neo-bourgeois (het nieuwe keurig)

Een jasje over de schouders, een strikkraag, hoed, tasje … dat zijn bijna alle klassieke, keurige details waarop Hedi Slimane met zijn show voor Celine teruggrijpt. We gaan terug naar het einde van de jaren '70 en het begin van de jaren '80, met een garderobe die doet denken aan de Parijse Rive Gauche, met elegante en praktische kleding. Denk aan een geruite broekrok, witte blouse, print sjaal, zwarte blazers en kniehoge laarzen.

Foto’s: Zara (l) - Celine (r)

2. Pied-de-poule en Schotse ruiten

Een complete look of een detail, grote of kleine ruiten, al dan niet Schots, of pied-de-poule … Wat ruiten betreft kan deze winter echt alles. Dior heeft de toon gezet voor deze trend, die in de modebranche weer duidelijk terug is. Gewaagde, onverwachte combinaties van Schotse ruiten en bloemenprints geven deze uiterst klassieke stof een moderne uitstraling.

Foto’s:Chanel (l) - Dior (2xr)

3. Levendige kleuren

Felle kleuren waren in veel modeshows te zien en geven sjeu aan je garderobe. Kies voor opvallende kledingstukken (jurken, mantels, broeken) in verschillende levendige kleuren zoals paars, karmijnrood, 'Klein' blauw en zelfs fluorgeel. Een trend die goed past bij winkels met een eigentijds publiek.

Foto’s: Zara (l) - Jacquemus - Christian Wijnants (r)

4. Grunge is niet dood

Winter 2019 lijkt sterk te leunen op de grunge-mythe en zijn profeet: Kurt Cobain. Een comeback die in de trendcyclus van de mode logisch is. Het is een kwart eeuw geleden dat de look is geboren. De stijl is terug in een hedendaagse uitvoering. Artistiek directeuren van grote luxehuizen die zijn opgegroeid in de tijd van grunge, introduceren de (geüpdatete) look nu aan de nieuwe generatie. In de etalages moeten de stukken op de juiste manier worden gecombineerd om deze achteloze allure te bereiken.

Foto’s:R13 (l) - Coach1941 (r)

5. Gothic

Zoals te zien was bij Saint Laurent, Gucci en Louis Vuitton, komt ook ‘gothic’ weer terug. Zwart, zwart, en nog meer zwart, maar in verschillende materialen: leer, kant en denim bijvoorbeeld. Maar ook als accent in de accessoires (riemen, tassen, schoenen) en natuurlijk in de make-up, die een iets te ingetogen look wat kan oppeppen.

Foto’s: Louis Vuitton (l) - Dr. Martens - Zara (r)

6. Oversized schouders

Terug naar de jaren '80. Deze stijl draagt ‘empowerment’ uit, doordat de jasjes, mantels en andere tops voorzien zijn van extra brede schouders. Oversized en hoekig, zodat de vrouw duidelijk degene is die de leiding heeft.

Foto’s: Isabel Marant (l) - Givenchy - Saint Laurent (r)

7. Luipaardprint (nog steeds!)

Al seizoenenlang duidelijk aanwezig. De dierenprint is nu net als zwart onmisbaar in een damesgarderobe. Van luxe labels tot ontwerpers en goedkopere merken, niemand kan het zich veroorloven deze trend niet in de winkel te hebben.

Foto’s: Berschka (l) - Saint Laurent - Jacquemus (r)

8. Nieuw Western

De Western trend is net als vorige seizoenen vertegenwoordigd in de wintercollecties voor 2019 en resort 2020 collecties. Gespot bij Louis Vuitton, Paco Rabanne, Balmain en Gucci, gekenmerkt door franjes, hoeden, korte suède jasjes, bolo ties (western veter-ketting), grote riemen en Mexicaanse laarzen…

Foto’s: Isabel Marant (l) - Mango - Zara (r)

9. Sieraden met parels en parelmoer

Dit is de chique en trendy accessoire van het moment. Pascale Monvoisin is een voorbeeld van deze trend dat het met zijn hangers, goed kan doen in conceptstores en modezaken. De fast fashion merken hebben al hun eigen versies voor lage prijzen.

Foto’s: Mango (l) - Pascale Monvoisin (r)

Wilt u verder vooruitkijken? Klik hier voor trend dossier voor lente/zomer 2020 of hier voor de eerste artikelen over herfst/winter 2020 trends. Meld u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven van het laatste trendnieuws.

Uit het archief van de auteur:

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.fr.

Beeld via merkwebsites en pr-bureau’s in Frankrijk.

FW19
gothic
Grunge
Kleur
kleur in de mode
Kleurentrends
luipaardprint
Modetrends
najaar 2019
oversized
parels
ruiten
Trends
trends herfst winter 2019
trends winter 2019
western
winter 2019