Trend: schoenen met schapenwol

Australische piloten in de Eerste Wereldoorlog wisten het al: Schoenen met schapenwol houden je voeten heerlijk warm, zelfs op grote hoogte in een open vliegtuigje. Dit seizoen passen voeringen met schapenbont en details van imitatiebont perfect bij twee leuke trends: die van de stoere schoen in combinatie met een behaaglijke, wollige en 'comfy' afwerking.

Klassieke boots met schapenwol

Als je altijd al van outdoorschoenen en stevige boots hield, dan kan je deze winter je hart ophalen. Voor zowel dames als heren heeft een groot aantal merken stoere schoenen, laarzen en boots met een voering van echte schapenwol. Het bekendste voorbeeld zijn de schapenleren laarsjes met schapenvacht van Australische merken als Ugg en Emu. 

In de jaren tachtig van de vorige eeuw waren Uggs vooral populair bij surfers in Californië. Deze comfortabele lichtbruine laarsjes met witte voering pasten perfect bij de ontspannen sfeer op het strand. Vervolgens ontdekten beroemdheden als Sarah Jessica Parker deze schoenen en werden ze een trend over de hele wereld.

Schapenwol met een hippe touch

Tegenwoordig gebruiken ook veel Europese merken schapenwol en imitatiebont in hun schoenen. Ze verwerken de wol niet alleen in klassieke vachtlaarzen, maar ook in sportief-elegante schoenen die de laatste trends volgen. Zo heeft de collectie Bugatti schoenen naast gevoerde boots ook sneakers en laarsjes die afgewerkt zijn met vacht bovenop de schoen of langs de randen. 

Wie begint aan het dragen van schapenwol, merkt al gauw dat koude voeten tot het verleden behoren. Het luxe, comfortabele gevoel dat je krijgt met wol is gelukkig niet beperkt tot de schoenen die je overdag draagt. Er is dit seizoen namelijk ook een enorme keuze in met wol gevoerde pantoffels. Laat die winter maar komen!